1

דיאטה דלת/ללא פחמימות – טרנד בריא / מזיק?

זה יכול להיות מפתה ממש – לאכול שומנים ו/או חלבונים כמעט ללא הגבלה, ליהנות מטעמים מתוקים בעזרת תחליפי סוכר, נכון – מוותרים על פירות וירקות מסוימים, אבל לא נורא, העיקר שהמשקל יורד!

אממה? מרבית האנשים לא יחזיקו מעמד לאורך זמן בתזונה כזו לא מאוזנת, גופם ונפשם יתקוממו ובצדק ובפועל הם יחזיקו כך לא יותר ממספר חודשים בודדים, כי פחמימות הוא אב מזון קריטי לקיומנו. נכון, יש הבדלים בין סוגי הפחמימות ואלו הבדלים משמעותיים. 

למה?  מה בעצם קורה לנו בגוף-נפש בדיאטה כזו?

אנחנו מאבדים מאגרי פחמימות מהשריר (גליקוגן) ואיתם את הנוזלים שהם מחזיקים בתוכם ולכן נרד במהירות יחסית במשקל. אבל – איבדנו נוזלים ולא הפחתנו במסת השומן.

העליה במשקל אחכ תהיה מאכזבת ועלולה לייאש, משום שבאיזה שהוא שלב נפסיק לרדת במשקל עם הדיאטה הזו (כי יגמרו מאגרי הנוזלים המוחזקים עי הגליקוגן שהידלדל) וזה לא ישתלם עוד לחיות על פיה.

בנוסף, יש תופעות נוספות שייאשו אותנו עוד קודם, כגון עייפות, חוסר אנרגיה, עצירות, עצבנות ועוד…

כלומר לאורך זמן – זו אחת הדיאטות הכי פחות מומלצות לאנשים בריאים שסהכ רוצים לרדת במשקל, כי תכלס, דיאטה כזו בונה לנו גוף עייף, עצל, מלא בשומן ולא מאוזן.

 

בפוסט הבא שלנו – נבין אילו פחמימות הן כן טובות לנו!

דילוג לתוכן