1

תזונה בריאה בחג השבועות – אפשר לעשות את זה נכון!

חג שבועות מזוהה אצל רובנו עם שולחן עמוס גבינות, פסטות ומאפים חלביים – אבל גם מי שבוחר בדרך אחרת לגמרי, יכול ליהנות מחג טעים, מזין ומרגש. מארחים? מתארחים? אתם צריכים לקרוא את זה.

שבועות של אוכל בריא וטעים!

החג, שמסמל התחדשות, חיבור לטבע ולקציר, הוא גם הזמן המתאים להכניס שינוי לתפריט המשפחתי. תזונה בריאה אינה חייבת להיראות אפרורית או דלה בטעמים – להיפך. עם המגוון ההולך וגדל של מוצרים טבעוניים וללא גלוטן, ניתן ליצור שולחן שבועות עשיר, חגיגי, צבעוני ומזין, שמתאים לכולם – כולל ילדים, טבעונים, ואנשים הרגישים לגלוטן.

כוכבי החג

להחליט על שינוי תזונתי זה נהדר, אבל מאיפה מתחילים – במיוחד כשמתכוונים לארח הרבה אנשים עם העדפות שונות? אז הנה 4 מאכלים בסיסיים שאתם חייבים לשלב בתפריט החג שלכם, שיתאימו למגוון שילובים ותוספות:

  • קרקרים ללא גלוטן הם נשנוש מושלם גם לשולחן חג וגם כבסיס לכל ממרח, סלט או גבינה טבעונית. כשבוחרים קרקר שעשוי מקמחים טבעיים כמו כוסמת, שקדים, חומוס או דוחן – מרוויחים גם טעם נהדר וגם ערכים תזונתיים גבוהים. זה לא סתם נשנוש – זה חלק מפתרון כולל לתזונה בריאה.
  • לחם ללא גלוטן עבר מהפך בשנים האחרונות: אפשר למצוא לחמים שמכילים יותר זרעים, סיבים תזונתיים, דגנים מלאים ותוספים טבעיים – בלי תחושת כובד, בלי עיבוד מיותר ובלי לוותר על טעם ומרקם. כזה שממש כיף לאכול עם טחינה, אבוקדו או ממרח קשיו חגיגי.
  • סלטים חגיגיים עם קינואה, אורז בר, עדשים שחורות ואפילו כוסמת ירוקה – כל אלו יוצרים בסיס לסלטים עשירים, צבעוניים וטעימים. מוסיפים עלים ירוקים, אגוזים, רימון או מנגו – ויש לכם מנה נפלאה לבופה שבועות.
  • מטבלים וממרחים כמו חומוס, גוואקמולי, גבינות שקדים, ממרח פלפלים, ממרח עדשים ועוד יתאימו מאוד לשולחן החג וישתלבו נהדר עם לחן ללא גלוטן וקרקרים פציחים וטעימים.

מכאן, תוכלו לבנות תפריט חג עשיר שכולו אוכל טעים ובריא.

לאכול טעים – ולהרגיש טוב

בשבועות הזה, במקום ללכת שבי אחרי מאכלים כבדים, תוכלו להרכיב תפריט שכולו אוכל בריא וטעים: סלטים חיים, גבינות טבעוניות ביתיות (שקדים, קשיו, טופו), פשטידות עדשים, פסטה מאורז מלא ושולחן נשנושים שכולל קרקרים ללא גלוטן, ירקות חתוכים וממרחים מגוונים.

השילוב בין אוכל בריא לבין אווירת החג מאפשר לכם להתפנק – בלי להרגיש רע אחר כך, בלי עייפות של גלוטן, ובלי רגשות אשם.

ולקינוח: מוס שוקולד מפתיע

מי לא אוהב מוס שוקולד? אבל בין אם מכינים אותה בשיטה המסורתית שכוללת ביצים חיות או בגרסה עם שמנת מתוקה, הערכים התזונתיים של הקינוח האהוב – איך נאמר? לא משהו.

אז קבלו מתכון קליל ונהדר למוס שוקולד חגיגי שהוא גם בריא:

מוס שוקולד-אבוקדו

מצרכים (ל-4 מנות קטנות):

  • 2 אבוקדו בשלים ורכים מאוד
  • 4 כפות קקאו איכותי
  • 4 כפות מייפל טבעי (או לפי הטעם)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1-2 כפות חלב צמחי (שקדים/שיבולת שועל) – רק אם רוצים מרקם רך יותר

הכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר/מעבד מזון.
  2. טוחנים עד למרקם חלק ואחיד – בלי גושים!
  3. טועמים – מתקנים מתיקות אם צריך.
  4. שומרים במקרר שעה לפחות. מגישים עם קוקוס, פירות יער או אגוזים קצוצים.

מתענגים, כי הוא טעים ואוורירי בטירוף!

דילוג לתוכן