תזונה נטולת גלוטן הופכת בשנים האחרונות ליותר ויותר פופולרית, עד שניתן אפילו לכנות את התופעה: טרנד. אבל לא מדובר בסתם עוד גימיק או באזז חסר בסיס שיש סביב מגמה מסוימת, אלא בשינוי אורח חיים שסוחף המוני אנשים בארץ ובעולם.
לפני הכל, נסביר: תזונה ללא גלוטן היא תזונה המבוססת על הוצאה מוחלטת מהתפריט של מזונות המכילים גלוטן, וכוללת את שאר מרכיבי המזון ההכרחיים: פחמימות, שומנים, חלבונים, מינרלים, ויטמינים. בתחילה הייתה תזונה מסוג זה נפוצה בעיקר בקרב צליאקים, אך בשנים האחרונות יותר בני אדם עוברים לתזונה ללא גלוטן גם כשאין להם כל רגישות לגלוטן.
כיום ניתן למצוא גם חולי סוכרת, אנשים בעלי עודף משקל, אנשים הסובלים מבעיות עיכול או מחלות אוטואימוניות וגם כאלה הבריאים לחלוטין, שמורידים את הגלוטן מהתפריט שלהם. עם גלוטן או בלי, תמיד כדאי לגוון את התזונה שלנו, להקשיב לגוף שלנו, לעשות בדיקות דם כלליות אחת לשנה ולהתייעץ עם רופא בנוגע לחוסרים בגופנו. ועוד דבר חשוב: לזכור שמדובר בתהליך, והמעבר לתזונה נטולת גלוטן לא בהכרח יתרחש תוך לילה. לא להתבאס אם לא מצליחים או "נופלים" לגלוטן מדי פעם, מדובר בשינוי אורח חיים ולא בדיאטה שעושים לזמן מוגבל.
הבטן נפוחה רוב הזמן? סובלים מבעיות עיכול, אובדן משקל, כאבי ראש, שמגיעים לאחר אכילת מאכלים המכילים גלוטן? כדאי לבדוק האם אתם רגישים. חשוב לדעת שלרגישות לגלוטן לא תמיד יש סימנים מובהקים, ולעיתים הרגישות תתגלה במקרה באמצעות בדיקה אחרת.
רגישות לגלוטן אינה בהכרח צליאק. צליאק הינה מחלה אוטואימונית שמקורה במערכת החיסונית של הגוף, אשר תוקפת את המעי הדק וגורמת לבעיה בספיגת המזון בו. במקרה של רגישות לגלוטן, הגוף אינו "נלחם" בגלוטן, ולכן תופעות מסוימות המאפיינות את מחלת הצליאק לא מתרחשות בדרך כלל.
אנו חיים בעידן בו המודעות למזון שאנו צורכים, גבוהה מאוד. רובנו בודקים את רשימת הרכיבים המופיעה על גבי כל מוצר, ערים יותר לגופנו ויודעים מה עושה לו טוב ומה פחות. בהמשך ישיר לכך, החדשנות הקולינרית מוסיפה להתקדם. אם בעבר על מנת לצרוך תפריט ללא גלוטן היינו צריכים להכין בעצמנו את האוכל או לחפש אותו בחנויות טבע ובריאות, כיום המצב שונה לחלוטין. ניתן למצוא מבחר גדול של מוצרים ללא גלוטן בכל סופר.
מעבר לתזונה נטולת גלוטן אינה אומרת שאנו מתפשרים על טעם או איכות, קיימות היום מגוון אופציות של דגנים וקמחים המתאימים לכולם. המותג Hoppa מביא אליכם את מיטב המאפים ומוצרי הלחם נטולי הגלוטן הטובים והאיכותיים ביותר. המותג הוקם מתוך אהבה ומחשבה עמוקה על אנשים הרגישים לגלוטן ולחיטה על ידי הנטורופתית איילת בוקר, כאשר גילתה שבתה הבכורה רגישה לגלוטן, ומשם צמח המותג לעולם שלם של טעמים חדשים.
להזמנות ולמשלוחים לכל רחבי הארץ צרו קשר
בHOPPA תמצאו מוצרים גם בריאים וגם טעימים למי שרוצים לחיות טוב יותר, להיות שמחים יותר ולהרגיש את האנרגיה והחיוניות שלהם יומיום.
בירושלים:
רשת זמורה אורגני:
אמציה ירושלים
יד חרוצים ירושלים
מבשרת ציון.
טבעקסטל – מתחם התחנה ירושלים
סופר המושבה – עמק רפאים 43 ירושלים.
סופר שקורי (ששון) – עין גדי ירושלים
תל אביב:
טבעקסטל דיזנגוף פרישמן תל אביב
הרצליה:
טבעקסטל מנופים 9 הרצליה פיתוח
נתניה:
טבעקסטל ביתן אהרון – ביתנ'ס