0

עזבו אתכם מדיאטה

התחלתם דיאטה? אתם בטח כבר חושבים על הקושי, המניעה ממאכלים אהובים, אולי אפילו על רעב. כמה זמן אתם חושבים שתחזיקו? בטח לא הרבה, דיאטה זה לא כיף ובלא מעט מקרים היא גם לא יעילה. אז מה עושים? פשוט: עוברים לאורח חיים בריא יותר מבלי לעשות ויתורים מבאסים.

תזונה בריאה

על המושג 'תזונה בריאה' אפשר להתווכח, אבל לא בשביל זה אנחנו כאן.
רוב האנשים, כשהם רוצים לעשות שינוי באורח החיים שלהם, חושבים בראש ובראשונה על דיאטה: "אני אצטמצם קצת באוכל", "אני אוריד מתוקים למשך חודש", "אני אספור קלוריות"… כל אלה הם דברים שקשה מאוד לעמוד בהם, ועוד יותר להתמיד בהם. אז קבלו כמה טיפים קטנים (אך יעילים!) להרגלי אכילה בריאים יותר:

  • לאן אתם רצים? לאכילה איטית, ישנה חשיבות רבה. כשאתם אוכלים לאט יותר, קל יותר לזהות את תחושת השובע, וגם, לאכול זה כיף! תיהנו מהרגע הזה, גם זה בריא. אכילה איטית משפרת את תפקוד מערכת העיכול, כך שסביר להניח שבסיומה תסבלו פחות מגזים ונפיחות.
  • פחות מלוח, פחות מתוק – רגילים להמליח את האוכל שלכם עוד לפני הביס הראשון? זה הזמן להפסיק. רגילים לקפה/תה עם 2 כפיות סוכר? נסו להוריד לכפית אחת. חסר לכם טעם? אפשר להוסיף פלחי לימון או נענע. או גם וגם.
  • תקשיבו לגוף שלכם – קורה שאתם פשוט "שוכחים לאכול" במשך כל היום ואז בלילה יורדים על חצי מקרר? אל תחכו לרעב גדול מדי, אכלו ארוחות קטנות במשך היום כדי לשמור על תחושת השובע ולהישאר אנרגטיים.
    • הכניסו צבע לחיים שלכם – יותר נכון: ירקות בחמישה צבעים! ירקות עשירים בוויטמינים (כמו ויטמין A, K, C), במינרלים (כמו ברזל, מגנזיום, אשלגן), בנוגדי חמצון וגם בסיבים תזונתיים. אל תשכחו לשלב גם פרי.
  • על מה כן לוותר? מוצרי מזון מעובדים ותעשייתיים, מאכלים רווים בשומן טראנס, סוכרים וקמח לבן

 

אוכל בריא וטעים

מה אתם אוהבים לאכול? סיכוי גבוה שקיימת למאכל הזה גרסה מאוזנת ובריאה יותר, ואפילו לא פחות טעימה. קבלו מתכון מעולה, משביע וקליל לסנדוויץ אבוקדו ללא גלוטן – מושלם לארוחת בוקר  בעבודה או לארוחת ערב ביתית:

מצרכים (לסנדוויץ' אחד):

  • 2 פרוסות לחם HOPPA ללא גלוטן
  • 1/2 אבוקדו בשל
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • קורט מלח ים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת (אופציונלי).
  • 1 כף שמן זית (אופציונלי, להברשת הלחם).
  • ירקות טריים:
    • פרוסות עגבנייה.
    • עלי חסה טריים
    • פרוסות מלפפון.
    • נבטי חמניה או נבטים אחרים (אופציונלי).
    • פרוסות בצל סגול דקות.
    • פלפל חריף פרוס דק.

אופן ההכנה:

  1. הכנת קרם האבוקדו:
    • מעכו את האבוקדו בקערה קטנה עד לקבלת מרקם קרמי.
    • הוסיפו מיץ לימון, מלח, פלפל, ופפריקה.
  2. הכנת הלחם:
    • הברישו את פרוסות הלחם בשמן זית והניחו במחבת/טוסטר.
  3. הרכבת הסנדוויץ':
    • מרחו שכבה נדיבה של קרם אבוקדו על פרוסת לחם אחת.
    • סדרו מעל את הירקות הטריים לפי העדפתכם: עגבניות, מלפפון, חסה, ונבטים.
    • הוסיפו תוספות אופציונליות, כמו בצל סגול או פלפל חריף, אם רוצים.
    • הניחו את פרוסת הלחם השנייה מעל וסגרו את הסנדוויץ'.
  4. הגשה:
    • ניתן לחתוך את הסנדוויץ' לחצי למראה אסתטי.
    • הגישו לצד ירקות חתוכים, צ'יפס בטטה אפוי, או כל תוספת אהובה אחרת.

 

אוכל בריא וטעים זה עניין של בחירה, ויש לכם אפשרות לבחור אחרת. בהופה תמצאו מוצרים איכותיים ללא גלוטן, חומרים משמרים, ביצים או סוכרים מעובדים. פשוט לחמם ולאכול!

דילוג לתוכן