0

להוריד את הנפיחות בבטן

אולי כבר התרגלתם לחיות איתה, אבל מצבה הטבעי של הבטן שלנו הוא לא להיות נפוחה.
ישנם מספר גורמים שיכולים לגרום ולהשפיע על על נפיחות בבטן, ואנחנו עומדים לדבר עליהם.

הכל מתחיל במה אנחנו מכניסים לגוף

​​​​​​​​לא מעט אנשים מתלוננים על תחושת נפיחות בבטן, מעין מלאוּת מציקה. לפעמים זה מגיע אחרי ארוחה, ולפעמים התחושה הזאת מלווה למשך כל היום. למזון שאנו אוכלים יש קשר ישיר למצב הגופני ולהרגשה שלנו, גם כאן במקרה של בטן נפוחה.

ה"אשם" הראשון הוא כמובן הגלוטן. לחם חיטה,דגנים, פסטה, פיצה, בורקס ושות', עלולים לגרום לנפיחות ולכאבי בטן. לא חייב להיות צליאקים או בעלי רגישות לגלוטן כדי לחוות את התחושות האלה. מעבר לדגנים שלא מכילים גלוטן (תירס, אורז, בטטות ועוד) יקל על הבטן הנפוחה.

עוד מאכלים שעלולים לגרום לבטן נפוחה: ממתיקים מלאכותיים, מוצרי חלב עשירים בלקטוז ואפילו קטניות וירקות מסוימים (צנון, כרוב וכרובית למשל).

לא מקפידים לשתות מספיק מים? זו יכולה להיות סיבה נוספת לבטן הנפוחה שלכם. עם קפאין ומשקאות מוגזים, מנגד, כדאי להפחית. הם נחשבים לכאלה שמרגיזים ומתסיסים את מערכת העיכול, מה שעלול לגרום לעודף חומציות, גזים וכמובן בטן נפוחה.

מחזקים את מערכת החיסון עם אוכל בריא

אנחנו לא יכולים לשלוט על כל מה שקורה בגוף שלנו, אבל אנחנו כן יכולים לעזור לו להיות בריא וחזק יותר. חיזוק מערכת החיסון באמצעות תזונה בריאה הוא אחד הכלים היעילים לשמירה על הבריאות והגנה מפני מחלות. הנה כמה מזונות שיכולים לתרום לחיזוק מערכת החיסון:

  1. פירות וירקות עשירים בוויטמין C – ויטמין C ידוע כמחזק את מערכת החיסון, ומצוי בשפע בתפוזים, קיווי, תותים, ברוקולי, פלפלים ועוד.
  2. שום – השום מכיל חומרים פעילים כמו אליצין, שמסייעים בלחימה בזיהומים וחיידקים.
  3. יוגורט ופרוביוטיקה – מזונות פרוביוטיים כמו יוגורט, קפיר ומזונות מותססים תורמים לבריאות מערכת העיכול ומסייעים בשמירה על מערכת חיסון חזקה.
  4. דגים שומניים – סלמון, סרדינים ומקרל עשירים בחומצות שומן אומגה-3, התורמות להפחתת דלקת ושמירה על בריאות מערכת החיסון.
  5. אגוזים וזרעים – אגוזים כמו שקדים, זרעי חמניות ואגוזי לוז עשירים בוויטמין E, אשר נוגד חמצון התורם לחיזוק מערכת החיסון.
  6. תבלינים מחממים – תבלינים כמו ג'ינג'ר, כורכום וקינמון ידועים בתכונותיהם האנטי-דלקתיות והאנטי-בקטריאליות, ויכולים לסייע במניעת מחלות.
  7. פירות יער – פירות יער כמו אוכמניות, פטל ודובדבנים מכילים נוגדי חמצון רבים המסייעים לגוף להתמודד עם רדיקלים חופשיים ולשמור על מערכת חיסונית חזקה.
  8. קטניות – שעועית, עדשים וחומוס עשירים בחלבון, בברזל ובסיבים, תורמים לתפקוד תקין של מערכת החיסון (אך שימו לב שהם לא מנפחים לכם את הבטן. פתרון יעיל הוא פשוט להשרות או להנביט אותם.

חשוב לשלב את המזונות האלה בתזונה היומיומית ולהקפיד על מגוון רחב, לצד שתייה מספקת של מים, מנוחה ופעילות גופנית – כל אלה תורמים לבריאות הגוף ולחיזוק מערכת החיסון.

דילוג לתוכן