סוף סוף אפשר לומר ש"אחרי החגים" כבר כאן, מה שאומר שאפשר לחזור לשגרת אכילה מאוזנת יותר ואולי אפילו לאמץ אחת חדשה. את העולם הטבעוני כולנו כבר מכירים, חלקנו אולי אף התנסה בו, אבל האם באמת התוודענו להשפעתו על הבריאות שלנו?
אידיאולוגיה או בריאות?
אנשים הבוחרים בטבעונות בדרך כלל מתחלקים לשניים: אלו שבחרו בטבעונות ממניעים אידיאולוגיים ואלו שבחרו בטבעונות על מנת לשפר את בריאותם. בטח יצא לכם לשמוע את המשפט: "לאכול ללא רגשות אשם" בהקשר של טבעונות. מדובר למעשה בבחירה להפסיק לצרוך מזונות מן החי ממניעים של חמלה, שמירה על בעלי החיים והתנגדות לתעשיית המזון המגדלת את בעלי החיים בתנאים קשים. היום כבר ברור לכולם שמדובר בהרבה יותר מטרנד חולף, אנו מודעים יותר לתנאי הגידול ולמסע המפרך שהחיות עוברות בדרך לצלחת שלנו, וקשה להישאר אדישים לזה.
מעבר לעניין ההומניטרי, ידוע כי תעשיות הבשר, הביצים והחלב גורמות לנזק סביבתי אדיר, כך שהבחירה בדרך החיים הטבעונית היא למעשה בחירה בלא לשתף פעולה עם תעשיות אלה ולהקטין את היקף הנזק לכדור הארץ.
במקביל, אוכל טבעוני מספק לגוף שלנו את כל מה שדרוש לו על מנת להישאר בריא, מינוס השומן הרווי והחומרים המעובדים והמזיקים. שילוב בין ירקות, פירות, אגוזים, דגנים ועוד ניתן להכין ארוחה שלמה ומאוזנת שמשביעה אותנו אך לא מייצרת תחושת כבדות. תזונה טבעונית עשויה גם לשמור עלינו מפני מחלות לב וכלי דם, להפחית את הסיכוי להשמנה ולאזן סוכרת. מחקרים מצאו כי תזונה טבעונית סייעה בשיפור מצבם של חולי סוכרת אפילו יותר מהדיאטה הסטנדרטית המומלצת.
המעבר לאורח חיים טבעוני מוציא מתהפריט שלנו את השומן הרווי והכולסטרול ומכניס לתוכו סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון המיטיבים עם הגוף.
בסופו של דבר, לא משנה מאילו מניעים בחרתם בטבעונות, העיקר שבחרתם בדרך שנועדה לעשות טוב לבריאות ולגוף שלכם, וכמובן לתרום לרווחתם של בעלי החיים.
עולם חדש של טעמים ויתרונות
אחרי שהבנו שתזונה טבעונית טובה לנו, לבעלי החיים וגם לכדור הארץ נותר רק להתחיל. אבל מאיפה מתחילים? איך עושים את זה מבלי להיות רעבים או להרגיש שאנחנו מפספסים משהו?
או בקצרה: איך דואגים שימשיך להיות לנו טעים ומשביע?
קודם כל, כדאי לזכור שהמעבר לאורך החיים הטבעוני נעשה לרוב בהדרגה. יש אנשים שקל להם יותר להתחיל קןדם בצמחונות, ולאחר תקופת הסתגלות מסוימת, הם עוברים לטבעונות. חלק אפילו משלבים את המעבר לטבעונות עם מעבר לתזונה ללא גלוטן שגם היא, בדרכה, עוזרת לנו לחיות חיים בריאים ומאוזנים יותר.
מותג HOPPA מציע מגוון לחמים וקרקרים בטעמים שונים, שמשתלבים נהדר בארוחת בוקר/צוהריים/ערב ואפילו כנשנוש. זהו מותג בוטיק ויגן פרנדלי בריא וטעים, ללא גלוטן וללא דגנים וחיטה. המאפים הייחודיים מתאימים לכל ארוחה, אירוח ולצריכה יומיומית.