ראשית, בואו נבין, גלוטן הוא חלבון קשה לעיכול משום שהוא 'דביק' (המילה gluten היא מהמילה glue – דבק).
אצל מרבית האנשים ישנה אכן רגישות לגלוטן ברמות משתנות. תאי מערכת החיסון מזהים בטעות את החלבון הזה כ'פולש' ומרימים הפקה של מלחמה = דלקת, המעי הופך להיות חדיר יותר בשל החומציות של הגלוטן, המע' העיכול מתקשה עם התנועתיות (פריסטלטיקה) כנגד הדביק דביק הזה, וכמובן יש את חולי הצליאק – מחלה אוטואימונית חריפה שמכתיבה אפס סבילות לגלוטן.
אז תזונה ללא גלוטן היא מצויינת לכולם, כן.
אבל!!!!!!! שימו לב – לצערנו, מרבית המאפים שהם ללא גלוטן, מכילים חומרים מזיקים לא פחות. רכיבים כגון עמילנים שונים, קמחים לא בריאים ולא מזינים, חומרים משמרים, שמרים ועוד.
כשאתם רוצים לשדרג את הבריאות שלכם, את האנרגיה, החיוניות, כושר הריכוז והיצירתיות, כשאתם רוצים לרדת במשקל – ממליצה לכם – תבחרו מזונות מלאים, מאפים ממזונות מלאים טבעיים, עם אלו – תוכלו להשיג את המטרות שלכם.