החורף הישראלי קצר יחסית, ובעוד בערך חודש הוא כבר יפנה את עצמו לאביב הממשמש ובא, אבל עד אז: קבלו שני מתכונים טעימים במיוחד ונטולי גלוטן כמובן, שיחממו אתכם בעונה הקרה.
הנסיכה על העדשה
מלבד היותם מקור מצוין לחלבון, בכוס עדשים אחת תוכלו למצוא כמעט את התצרוכת היומית הנחוצה לגוף שלנו, כמו למשל סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול ומתן תחושת שובע, חומצות אמינו חיוניות, ויטמין A וויטמינים רבים מקבוצות B ו- C.
עם כל כך הרבה יתרונות תזונתיים, אין מצב שאתם לא מכינים את המתכון הבא:
מרק עדשים כתומות
מצרכים:
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 6 כוסות מים או ציר ירקות טבעי
- להגשה: 2 פרוסות לחם בריאות ללא גלוטן בטעם טבעי של HOPPA
הכנה:
- מטגנים את הבצל והשום עם שמן הזית.
- מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והעדשים ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל, ואז את המים או הציר.
- מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-30 דקות עד שהעדשים והירקות רכים.
- אם רוצים, ניתן לטחון מעט מהמרק בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם חלק.
- שמים את שתי פרוסות הלחם בטוסטר, או קולים מעט על מחבת יבשה וחמה.
- נהנים ממרק טעים ומשביע במיוחד!
סיר קציצות שכולם אוהבים
קציצות קינואה ותרד ברוטב עגבניות זו מנה עשירה בחלבון, ויטמנים וסיבים תזונתיים אבל הכי חשוב: אף אחד לא ישמים לב שאין בה בכלל בשר מרוב שהיא טעימה!
מצרכים:
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1 כוס תרד טרי קצוץ
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס קמח תפו”ח (ללא גלוטן)
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
לרוטב עגבניות:
- 4 עגבניות בינוניות קצוצות
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית אורגנו
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- שמים את הקינואה המבושלת, התרד, הבצל, השום, קמח תפו”ח, טחינה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל בקערה ומערבבים היטב עד שהתערובת מתחברת.
- יוצרים קציצות בעזרת הידיים (אם התערובת דביקה, אפשר להרטיב את הידיים במעט מים).
- מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית-נמוכה ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
- להכנת רוטב העגבניות: מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים על להבה נמוכה עד שהן מתרככות. מוסיפים אורגנו, מלח ופלפל.
- מגישים את הקציצות עם רוטב העגבניות מעל, ולצידה קרקר ללא גלוטן של HOPPA לתוספת של קראנצ'יות ממכרת!
HOPPA
אוכל בריא וטעים בכל עונה בשנה, הוא ממש לא מסורבל או מורכב להכנה. כמה חומרי גלם טריים וטובים, פחות משעה במטבח – ויש לכם ארוחות מזינות ונטולות גלוטן שכל המשפחה יכולה ליהנות מהן ללא חשש. כך בדיוק נולד מותג הופה, מתוך כוונה אמיתית שכולם יוכלו ליהנות מאוכל בריא וטעים גם כשאחד מבני המשפחה בעל רגישות לגלוטן. אנו מותג אוכל בריא וטעים, ללא חיטה או דגנים. המאפים הייחודיים שלנו עשויים מחומרי גלם טבעיים ואיכותיים בלבד, כגון: קינואה, עדשים, כוסמת, שקדים, תבלינים וירקות.