0

"קרקר בריאות"? איך אפשר לדעת אם המזון הבריא שאנו צורכים אכן כזה?

בחנויות וברשתות השיווק תמצאו היום מדפים שלמים שמוקדשים ל"קרקרים בריאים" – עטיפות צבעוניות, סיסמאות מפתות, והרבה הבטחות. אבל רגע לפני שאתם מנשנשים בגאווה, חשוב לעצור ולשאול: האם הקרקר הזה באמת בריא, או שהוא רק משווק ככזה?

קרקר ללא גלוטן בריא? לא תמיד…

קרקרים הם הנשנוש האולטימטיבי: הם מגיעים במגוון טעמים, מתאימים לכל שעה ביום ומושלמים לאירוח קליל.  מעבר לכך, יש להם יכולת להתחבר כמעט לכל תוספת – מטחינה ועד אבוקדו, מפסטו ועד חומוס – והם מעניקים את הקראנץ' שכל כך חסר לנו לעיתים. רוב הקרקרים שנמכרים כיום הם תעשייתיים וכל קשר בינם לבין בריאות מקרי בהחלט, אבל לצד זאת אפשר למצוא על המדפים גם קרקרים בריאים. או לפחות כאלה שמשווקים כבריאים.

אבל – הרבה מהקרקרים שמוגדרים כבריאים – הם בפועל רחוקים מאוד מלהיות כאלו. הנה כמה סיבות נפוצות:

  • רשימת מרכיבים ארוכה ומבלבלת: שמנים מוקשים, סוכרים מוסווים, חומרים משמרים וצבעי מאכל.
    קמחים מעובדים: גם אם הקרקר הוא "ללא גלוטן", פעמים רבות הוא עשוי מקמחים מעובדים כמו קמח תפוח אדמה, עמילן תירס או אורז לבן – שגורמים לעלייה מהירה ברמת הסוכר.
  • שמן לא איכותי: שמן סויה, שמן דקל או קנולה מזוקק – שומנים שמזיקים לגוף, יוצרים דלקתיות, ותורמים לאגירת שומן.
  • יותר מדי נתרן: חלק מהקרקרים מכילים כמויות מלח גבוהות שמנפחות את הבטן ויוצרים תחושת כבדות.
  • הרבה קלוריות: חבילה של קרקרים "בריאים" עשויה להכיל 400-500 קלוריות – בלי שתשימו לב בכלל.

אז איך נראה (או "נטעם") קרקר בריאות אמיתי? המשיכו לקרוא.

הקראנץ' הבריא: קרקר ללא גלוטן

קרקר בריאות הוא קודם כל קרקר פשוט. חפשו את הדברים הבאים בקרקר שלכם:

  • קמחים מלאים כמו קמח כוסמת ירוקה, קמח שיבולת שועל נטולת גלוטן או קמח שקדים.
  • רשימת מרכיבים שלא עולה על 5-6 מרכיבים.
  • נטול סוכר.
  • מכיל שמן איכותי כמו שמן זית, או לא מכיל שמן כלל.
  • יש בו תוספים תזונתיים טובים כמו זרעי צ'יה, פשתן, גרעיני חמניה או תבלינים אנטי-דלקתיים כמו כורכום וקימל.
  •  קרקר כזה מסייע להוריד נפיחות בבטן, בזכות סיבים תזונתיים והיעדר הקמח הלבן.

קרקר טוב יכול לתמוך גם בירידה במשקל

כן, קראתם נכון – קרקר בריאות איכותי יכול להיות כלי נהדר בירידה במשקל, כל עוד הוא לא רק "דיאטטי" אלא גם מזין ומשביע. סיבים תזונתיים, חלבון מהצומח, ושומנים בריאים – הם מה שעושים את ההבדל בין נשנוש שפותח את התיאבון, לבין כזה שתורם לשובע ומאזן את רמות הסוכר בדם.

אל תסתכלו בעטיפה אלא במה שיש בתוכה

גם אם הם נראים טוב על המדף בסופר, אל תמהרו להכניס את "הקרקרים הבריאים" לעגלה שלכם.
קראו את התוויות ובחרו נכון, או פשוט הזמינו את הקרקרים הנפלאים של מותג HOPPA!

הקרקרים שלנו הם פינוק מיוחד, עשויים מזרעי צ'יה, פשתן, חמניה, דלעת ועוד, מכילים שמן זית ומלח ים. הם הנשנוש המושלם, כזה שאתם יכולים להיות בטוחים שיהיה בריא עבורכם.

דילוג לתוכן