לחם, טורטיות ומבחר מאפים טעימים, בריאים, ללא גלוטן – שתאכלו ללא חשש!
אם בעבר אנשים הרגילים לגלוטן היו צריכים להכין לעצמם את המאכלים כיום המצב הוא שונה לחלוטין והחדשנות הקולינרית ללא ספק תורמת לכך. הגלוטן הוא חלבון שמופיע בתצורה הטבעית שלו במזונות שונים כמו פיצה, פסטות, מוצרי מאפה, דגנים ועוד מזונות. הגלוטן נמצא כמעט בכל מזון החל מרטבים שונים ועד לקינוחים או תרופות ותוספי תזונה. אנשים להם יש רגישות לגלוטן עלולים לחוות סיטואציות רפואיות חמורות בצריכת הגלוטן ברמה מסכנת חיים ועל כן חשוב להקפיד על תזונה ללא גלוטן מוחלטת. הנה כל מה שחשוב שתדעו על מאפים ומאכלים ללא גלוטן.
ראשית – מה זה בכלל גלוטן?
הגלוטן כולל חלבונים הנמצאים בדגנים מסוגים שונים כמו חיטה, שיפון, שעורה וכוסמין. בגלוטן יש 2 חלבונית עיקריים: גליאדינים וגלוטנינים, כאשר הגליאדינים יהיו אחראים לרוב להשפעות הבריאותיות השליליות שלו. כאשר מערבבים קמח עם מים, חלבוני הגלוטן יוצרים מעין מרקם דביק ועל כן שמו "גלוטן" (מהמילה Glue באנגלית שפירושה דבק). שמו העברי של הגלוטן אגב הוא דבקן.
למי מתאים אוכל ללא גלוטן
אוכל ללא גלוטן ומאפים שונים ללא גלוטן מתאימים לאנשים עם צליאק, עם רגישות לגלוטן, אנשים להם אלרגיה לחיטה המעוררת תגובה חיסונית בגוף ועוד. התסמינים הם לרוב פיזיים מבחינת כאבי ראש, פריחה, כאבי בטן ועוד. כמובן שחשוב לאבחן את הרגישויות הללו ברמה רפואית אך אם אתם מרגישים באופן כללי שמאכלים ומאפים ללא גלוטן הם טובים לכם, אל תהססו לצרוך אותם כי הם קלילים ובריאים יותר מהמזונות הרגילים ונעשים מתוך מחשבה עמוקה על בריאותכם. כמו כן, אוכל ללא גלוטן תומך בתהליכי הרזיה ובקרת משקל.
אוכל ללא גלוטן – יתרונות ואיכות חיים טובה יותר
החיים עם רגישות, צליאק או אלרגיה לחיטה הם לא פשוטים ואף מאתגרים ולכן מאפים ללא גלוטן הם ללא ספק הפתרון לתזונה בריאה, מספקת ואיכותית. הנה מספר יתרונות מרכזיים בתזונה שהיא ללא גלוטן:
- ספיגה טובה יותר של מערכת העיכול
- שמירה על משקל יציב או הורדה במשקל למבקשים זאת
- אנרגיה מוגברת וערנות גבוהה יותר
- עור בריא יותר
- עולם קולינרי חדש ומרגש
העובדה שיש לכם רגישויות אלו ואחרות לא אומרת שאתם צריכים לא ליהנות מהעולם הקולינרי ומעבר לכך, אתם יכולים ליהנות מאוכל מגוון יותר. גם אם אינכם רגישים לגלוטן נסו ותגלו עולם חדש.
ליהנות מאוכל ללא גלוטן בכל יום
לא כולם מודים בכך אבל תזונה שהיא ללא גלוטן לא אומרת שאתם צריכים להתפשר על מגוון, טעם ותזונה איכותית. עם החדשנות הקולינרית של היום יש לא מעט דגנים, קמחים ומרכיבים המתאימים לכולם ומאפשרים מאפים איכותיים ומאכלים טעימים ובריאים. המותג Hopa מביא אליכם את מיטב המאפים ומוצרי לחם שונים ומרגשים ללא גלוטן המתאימים לכולם. המותג הוקם מתוך אהבה ומחשבה עמוקה על אנשים הרגישים לגלוטן ולחיטה על ידי הנטורופתית איילת בוקר כאשר גילתה שבתה הבכורה רגישה לגלוטן, ומשם צמח המותג לעולם שלם של טעמים חדשים. להזמנות ולמשלוחים לכל רחבי הארץ צרו קשר כבר כעת.