0

דברים נפלאים שאפשר להכין עם קמח ללא גלוטן

אתם ממש לא חייבים להיות צליאקים או בעלי רגישות לגלוטן כדי להכניס למטבח שלכם קמח ללא גלוטן. מעבר ליתרונות הבריאותיים, אפשר להכין הכל עם קמח ללא גלוטן וזה יוצא מדהים! צריכים קצת השראה? המשיכו לקרוא.

רגישות לגלוטן

המודעות להפרעות כמו צליאק ורגישות לגלוטן הולכת וגוברת בשנים האחרונות, ומובילה לצמיחה משמעותית בביקוש למוצרים נטולי גלוטן. אחד המרכיבים המרכזיים בתזונה ללא גלוטן הוא קמח ללא גלוטן, שמאפשר למי שנמנעים מגלוטן להמשיך להכין מגוון מאכלים טעימים ומזינים מבלי לפגוע בבריאותם.

קמח ללא גלוטן הוא קמח שמופק ממקורות צמחיים טבעיים שאינם מכילים גלוטן, חלבון המצוי בעיקר בחיטה, שעורה, שיבולת שועל ודגנים נוספים.. קמחים אלו יכולים להיות עשויים ממגוון דגנים או קטניות, כמו:

  • קמח אורז 
  • קמח תפוחי אדמה
  • קמח תירס 
  • קמח קינואה
  • קמח חומוס

שנתחיל לבשל?

לחמים ומאפים – הדבר שהכי מרתיע אנשים שעוברים לתזונה נטולת גלוטן הוא: מה עם הלחם??
לחמים ללא גלוטן היו בעבר אתגר, אך כיום יש שפע של מתכונים שיכולים להתחרות עם לחמים שמכילים גלוטן. עם קמחים כמו קמח אורז, קמח תפו”ח או קמח סויה, ניתן להכין לחמים פריכים במרקמים שונים. לחם ללא גלוטן של HOPPA כבר ניסיתם? הוא מגיע במגוון טעמים, ומושלם לסנדוויצ'ים!

עוגות ועוגיות – עוגות ועוגיות ללא גלוטן הפכו למאכלים פופולריים במיוחד. עם קמחים כמו קמח תפו”ח, קמח אורז או קמח שקדים, אפשר להכין עוגות רכות וטעימות, כמו גם עוגיות פריכות שנמסות בפה. מבטיחים שלא תרגישו בהבדל, אבל הגוף שלכם כן. והוא יודה לכם על זה.

פשטידות וקציצות – קמח חומוס יכול לשמש כבסיס לפשטידות ולקציצות טובות. תערובות שמכילות קמח חומוס יהיו עשירות בטעמים ומרקמים, מה שעוזר ליצור ארוחות מספקות ובריאות יותר.

פיצה – קמח ללא גלוטן משמש גם להכנת בסיס לפיצה. כאשר משתמשים בקמח תפו”ח, קמח אורז או קמח קינואה, אפשר להכין בצק טעים וקליל שעושה חשק לקחת עוד משולש.

פסטה – קמח ללא גלוטן יכול לשמש להכנת פסטה טרייה. משתמשים בקמח תפו”ח, קמח אורז, או קמח תירס להכנת פסטה שניתן לבשל בצורה דומה לפסטה רגילה. גם את הרטבים, אגב, בהחלט אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן. רוצים להעשיר את רוטב השמנת-פטריות שלכם? כף קמח ללא גלוטן תעשה עבודה נפלאה.

מתכון לפנקייקים ללא גלוטן

רכיבים:

  • 1 כוס קמח ללא גלוטן (אפשר להשתמש בקמח תפו”ח, קמח אורז או קמח חומוס)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס מחית תפוח עץ או חצי בננה מעוכ
  • 1 כוס חלב שקדים
  • 2 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את כל החומרים היבשים: קמח ללא גלוטן, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  2. בקערה נפרדת, טרפו את החומרים הרטובים
  3. שלבו את החומרים היבשים והרטובים, וערבבו היטב עד שהתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, ניתן להוסיף מעט קמח ללא גלוטן. אם היא סמיכה מדי, הוסיפו עוד חלב.
  4. חממו מחבת בקוטר בינוני על חום בינוני-נמוך ומרחו שמן.
  5. שימו כף מתערובת הפנקייק במחבת (אפשר להיעזר ברינג לפנקייקים שמנמנים ועבים) ואחרי 2-3 דקות הפכו לצד השני. 
  6. מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.
דילוג לתוכן